Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

A už toho mám PES!!! A nebo plné bobky!

Pes, pejsek, hafík, ňufík, ťuťu a ňu ňu. Vždy když vidím například nějakého voříška, okamžitě si vzpomenu na komedii, kde mu dal pan Hrušínský jméno Karl von Bahnhof.:-) Jelikož pocházím z vesnice, mívali jsme ...

... německého ohaře na zahradě. No tak tén se ále měl, řeknete si. Většina lidí si myslí, že pes patří na zahradu, do boudy, do výběhu, respektive na řetěz. Tak určitě si neumím představit například Bernardýna u topení na gauči (ale nakonec proč ne :-)). Jsou plemena, která se opravdu hodí ven, jak na hlídání, tak třeba na sport, nebo na nošení toho soudku s rumem.:-)

Jednou mi známá napsala, že u souseda běhá na zahradě bisonek. Nepostřehla jsem správně písmena (háčky a čárky neplatí, pokud nemáte českou klávesnici), a tak jsem si říkala: „Proč jim na té zahradě běhá bizonek? Soused měl něco společného se Zemědělskou univerzitou, tak jsem si pak řekla, no zkrátka má na zahradě bizona.“ Byl to bišonek… Ač se to nezdá, občas se i bišonek může podobat bizonkovi ;-).

Má známá má zahradu a sousedku s jejíž zahradou je rozděluje pás keřů a květin. Sousedka má bišonka. Takové malé ťuťu, když to vidíte. Jó houbeles, ta malá mrška se velice ráda zakousne do kotníku, chodí naschvál dělat bobky ke známé a štěká jako o závod. Sousedka mé známé jednoho dne řekla, že pokud její pejsek nepřestane, tak ho dá pryč! No přátelé, na této straně opravdu nehraji (viz můj slogan na blogu)! Jak jednoduché řešení…pár kaček u veterináře a hurá koupím si jiného, třeba bude lepší. Pánové a dámy, toto mě zvedá ze židle, jako pouličního herce, který sedí na jedné tyči a všichni si myslí, že je to levitace. Mě chybí tyčka, ale lítám po pokoji jako vyfouklý balonek.

Sousedka ho dala na převýchovu, no sláva, přeci jenom lepší nápad. Pejsek se vrátil a stejně jako panička, tak i on se těšil, že se na všechno opět vyprdne a projde mu to. Jemu ne, jí ano. Nevím, jak dopadl on, ale pokud panička nepokračuje v převýchově, tak se hold nic nestane a pejsek si kouše lidské kotníky dál. A kdepak byla asi chyba?!

Takový prcek, namítnete mi, to z toho naděláte, copak může kohokoliv nějak zásadně kousnout? Podle různých srovnáních, mají právě malincí pejskové, například čivavy, jedno z největších množství kousnutí člověka. Jenže, protože jsou malinké, tak se to moc nepočítá. Známý pejskolog Cesar Millan nazval jednu ze svých epizod: „Čivavas from hell“ (čivavy z pekla). Teď vás všechny prosím, neberte to, jako, že mám něco proti čivavám, já mám něco proti lidem, kteří neumí své pejsky vychovat!

Došlo se například k závěru, že pokousají člověka mnohokrát častěji než například pitbullové. Problém je, že od pitbulla je hold kousnutí o dost horší. Sama mám hafinu, maďarského ohaře, která se jmenuje Artemis.

Zrzavci

Říká se, že Češi jsou národem pejskařů, tak prosím, tu ve Vídni vlastní psa 58.000 lidí. Bohužel jsou tu stále rozdíly ve výchově, mezi oběma státy, které mi například stěžují ubytování v hotelích v Čechách. Tam si všichni myslí, že za psem zůstane okousaný nábytek, bobky na zahradě a počůrá majitelovo BMW. No, fenka těžko :-). Ale asi to tak bývá.

Dostáváme se ke slovu „SOCIALIZACE“. To u pejska znamená, že umí žít mezi dalšími pejsky, umí si s nimi například hrát a není na ně i na lidi agresivní. Páníček musí být ovšem „socializován“ TAKÉ. Což u něj znamená, že ty bobky všechny posbírá, nenechá svého pejska skákat na jiné lidi a pejsek třeba leží klidně pod stolem v restauraci. Tu nám číšník automaticky nabídne pro pejska vodu, v obchodu elektro je v létě cedule s obrázkem pejska a píší na ní „vezměte mě prosím dovnitř, nenechávejte mě v autě“ – snad by to mělo platit i pro děti v Čechách…Tam nám často řekne číšník na dotaz, že chceme vodičku pro pejska – támhle je miska a dojděte si na záchod pro vodu.

Jak bydlí ta sousedka od známé, tak v ulici nemají žádný koš a pak už je jen pole. Bóže, stoprocentně se bobek musí sebrat i když tam nejsou sáčky, které má mít psíkař vždy u sebe, ale opět - PROSÍM, kam je mají vyhodit? Každá mince má dvě strany. Krom toho, když hodíte pytlík do pole s bobkem (ne Bóbikem -to už jinde jsme a je to jiná..), tak se rozmnoží do bobkárny a jezte pak chleba z bobkové pšenice a žita.

Teď se vrátím k té boudě. Hodně lidí mi řeklo, krom toho, že si pletou Artemis a Aramisem, že náš pes je chudák, protože není na zahradě. Bez emocí (krom naštvanosti, skřípání zubů a opětovným poletováním po místnosti pozn.: bez koštěte, to mi sežral pes;-)))) vám vyjmenuji, jaký je chudák.

a)    Má speciální pelíšek, pro pohodlí kloubů. Polštář a fůru hraček. Každá ráno s ní jdeme minimálně na hodinu ven. Tam se jí věnujeme – hrajeme s ní fotbal, házíme frisbee (resp.: UFO) atd. Pořád se jí věnujeme.

b)     Máme tu psí zóny, kde si pejsci hrají. Navečer tam jdeme a naše lítá jako splašená a dokáže si minimálně 2 a více hodin hrát se psi všech typů a plemene. Běhají za míčkem a stane se minimálně, že si vyříkají, kdo ho nakonec dostane.

c)      Chodíme s ní na dlouhé vycházky do přírody a umí přiběhnout, jít u nohy a děsně ráda plave. V Dunaji (spec.: řeka ve Vídni).

d)     Spí v kuchyni s přístupem do celého bytu a má tam klimatizaci. Baští konzervy a super granule a také fůru psích pamlsků. U veterináře jsme kvůli každému červenému puntíku.

Náš pes je FAKT chudák. A co třeba pes na vesnici? Výběh 4 metry čtverečné, baští zbytky z kuchyně, mívá nadváhu, či podvýživu, občas ho pustí na zahradu, kde lítá kolem plotu a štěká na vše, co jde či jede okolo a z domu se mu nikdo nevěnuje… když je nemocný, tak buď se z toho vylíže sám, nebo hold "chcípne" - děsné slovo. Je to samozřejmě hodně nadnesené, ale i to se stává. Stejně, jako, že leckterý domácí pes v bytě, může také trpět. A na kom to je? Přeci na nás, páníčcích! A nejen na nás, ale i na městech, které zařídí ty nezbytné koše. Jen ve Vídni je například městem dáváno přes 17,2 milionů sáčků na bobky každý rok a koš je na každém rohu, včetně parků. Za to si připravte 36,- až 50,- Euro za každý nesebraný bobek!

3366

Na závěr něco na odlehčení. Jednou jsem v Brně venčila hafinu a ve chvíli, kdy jsem sbírala ten bobek, tak na mě slovně zaútočila nějaká paní se šanonem v ruce, s tím, jak je hrozné, že psi čůrají a kakají...odpověděla jsem, že nevím co má proti mě, když vidí, že ten bobek sbírám. A ejhle, přišlo se na to, že příčinou je opravdu psí vyměšování jako takové. Zeptala jsem se paní, co s tím mohu udělat. Měla velmi praktickou odpověď:

"psi mají mít také záchody jako lidé, aby nečůrali a nebobkovali (píši slušně;-)) venku a na ulici."

Myslím, že ten kdo to vyřeší, zaslouží Nobelovku:-D

Uvítám diskusi pod článkem. Mějte se krásně!

Mirka

 

 

Autor: Miroslava Stillerova | sobota 11.8.2018 20:19 | karma článku: 22,48 | přečteno: 1116x
  • Další články autora

Miroslava Stillerova

Cukrovka a dioptrie

Běžná lékařská kontrola s neběžným výsledkem. Takto bych nazvala výsledky mého posledního krevního testu. Klasicky jsem čekala tučná játra, ale lékař se zasekl u hladiny cukru. Jejda, novinka....

3.7.2023 v 10:56 | Karma: 9,13 | Přečteno: 203x | Miniblogy

Miroslava Stillerova

Trocha inspirace na vánoční přání.

Hodně lidí vymýšlí, co tak napsat na vánoční přání. Pár jsem jich vymyslela, třeba se vám budou líbit. Přeji vám hezkou zábavu.

17.12.2020 v 9:00 | Karma: 8,15 | Přečteno: 290x | Ostatní

Miroslava Stillerova

Pojdte se mnou nakupovat, slevy zaruceny!

Ejhle sleva! Prohrabavam se tunami letaku s ruznymi nabidkami. Nevim, zda je to stesti, ci naopak nestesti,...

1.10.2019 v 19:07 | Karma: 14,30 | Přečteno: 838x | Diskuse| Ostatní

Miroslava Stillerova

Jágrova Kopřivka a jiné VIP love story!

Přátelé, kamarádi, jsem tu opět s vámi! Kdo četl občas, anebo alespoň jednou můj blog ví, že se snažím být apolitická a jelikož se hlavně mluví o politice a zemědělství, tak se jukneme na to zemědělství a nějaké pikantnosti ze...

15.6.2019 v 21:07 | Karma: 14,35 | Přečteno: 605x | Společnost

Miroslava Stillerova

Pojďte se mnou zaparkovat v Brně! :-0

Občas si do Brna zajedu na výlet a jestliže řeknu, že za zábavou, tak nebudu tentokrát daleko od pravdy. Ba naopak! Fakt jsem si to užila, hotové, nebo lépe hororové žůžo! ( Zajímavá fotka uvnitř).

26.2.2019 v 18:47 | Karma: 24,35 | Přečteno: 1266x | Diskuse| Brno
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rozepře o důchodové reformě i ústavní žaloby. Mluví stínová vláda hnutí ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno  10:43

Přímý přenos V atriu Poslanecké sněmovny probíhá tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluví...

Šéf sněmovny Johnson přišel na univerzitu podpořit Židy, dav na něj bučel

25. dubna 2024  10:41

Studenti newyorské Kolumbijské univerzity ve středu pokřikovali a bučeli na předsedu Sněmovny...

Opilé policisty, kteří napadli dívku před nočním barem, inspekce obvinila

25. dubna 2024  10:35

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) obvinila policistu a policistku, kteří napadali v...

Party na veřejných záchodech. Vandalové si přinesli televize, okna zakryli dveřmi

25. dubna 2024  10:34

Veřejné toalety u náměstí 1. máje a Malé ulice v Mimoni se staly místem bujarého setkání. Účastníci...

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1285x
Když hrajete fér, hraji na Vaší straně ! :-) 

Seznam rubrik